Wykonanie
Twarożkowe placuszki zrobiłam kiedyś przez przypadek w wersji wege - bez
jaja. Dziś już o nim nie zapomniałam i wyszły pulchniutkie i grube, tak jak lubię. Placuszki są piernikowe i kryją w sobie kawałki
jabłka . Nie mogło zabraknąć nieco
cynamonowego akcentu, chrupiących i zdrowych
orzechów włoskich oraz
słodyczy syropu klonowego ! Klasyk w świątecznym wydaniu, a tym samym najlepsze
twarogowe placki jakie udało mi się zrobić.



piernikowe
twarogowe placuszki z
jabłkiem podane z
orzechami włoskimi,
cynamonem oraz
syropem klonowymgingerbread cottege cheese pancakes with apple served with walnuts, cinnamon and maple
syrup
Składniki:przepis własny- ok. 120g
twarogu- 1/2 szklanki
mąki (u mnie owsiana)-
jajko- łyżeczka
przyprawy korzennej do piernika- łyżka
syropu klonowego lub
miodu- 1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonejWszystkie składniki wymieszać bardzo dokładnie ze sobą. Na początek utrzeć
twaróg z
jajkiem, a następnie połączyć z resztą. Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej, lekko wysmarowanej olejem/oliwą patelni. Należy smażyć je na średnim ogniu, dosyć długo, by w środku nie były surowe. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dziś dzień z wypiekami! Będzie słodko :)2 dni do Świąt!Nie szukaj potwierdzenia swojej wartości w oczach innych ludzi.Ty daj sobie szansę na szczęście.Uwierz w siebie.B.Pawlikowska