Wykonanie
Dziś prosto i przede wszystkim smacznie. Kiedyś nie przepadałam za szarlotkami, a teraz... teraz to jedne z moich ulubionych ciast(zaraz po serniku). Jako, że uwielbiam musy, a tym bardziej owsiane zrobiłam taki na śniadanie, właśnie w wersji z jabłuszkiem,
cynamonem i przepysznym
miodem z
cynamonem ! Jako
orzechowy akcent polecam dodać
orzechy włoskie, ja dziś jednak wybrałam
masło orzechowe, które równie smacznie się sprawdziło. No i otrębuś, to już pewnie wiecie, lubi królować w moich miseczkowych śniadaniach.

jabłkowy mus owsiany z
cynamonem,
miodem z
cynamonem, otrębusiem oraz
masłem orzechowymapple oat mousse with cinnamon, honey with cinnamon,
bran bar and peanut butterJeśli natomiast nie macie ochoty na owsiane musy to polecam przyrządzić sobie
pudding chlebowy. Robiłam go już nie raz, a wczoraj spróbowałam cynamonowej wersji z
brzoskwinką :)




cinnamon bread
pudding with peach3 kromki
chleba pokroiłam w kosteczkę, wysmarowałam
oliwą naczynko do zapiekania, wymieszałam w misce
jajko,
miód z
cynamonem,
cynamon oraz 1/2 szklanki
mleka. W naczynku ułożyłam warstwę
chleba, zalałam jajeczną masą, następnie ułożyłam pokrojone
brzoskwinki i resztę
chleba, a
potem ponownie zalałam resztą masy. Włożyłam na około 5 godzin do lodówki. Po tym czasie zapiekałam około 35 min. w 180 stopniach Celsjusza. Gotowe!Można tym samym porównać, jak zdjęcia wychodzą w świetle dziennym, a jak przy sztucznym oświetleniu...Czas się wybrać na zakupy po szkole...
dynia,
gruszki i inne <3Ten tydzień będzie pełen wrażeń :)
Mogę poprosić o trzymanie kciuków? Codziennie mam jakiś test czy kartkówkę.Udanego poniedziałku!