ßßß
 
            
         Zapraszam na przepyszne i zdrowe babeczki z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem odzywczych orzechów!Mozna zajadać z kawusią i kawałkiem ciemnej czekolady 😀Składniki na około 12 babeczek:1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej0,5 szklanki mąki razowejpół szklanki brązowego cukru1 płaska łyżka przyprawy korzennej do piernika1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonejpół szklanki mlekapół szklanki jogurtu naturalnego (lub maślanki)4 łyżki roztopionego masła lub oleju1 jajkogarść orzechów włoskich, można również dodać suszone sliwkiW jednym naczyniu wymieszać składniki sypkie, w drugim płynne. Połączyć zawartość obu naczyń, wymieszać, ale z grubsza, na koniec dodać posiekane orzechy i śliwki. Ciasto nałożyć do foremek na muffinki do 3/4 ich wysokości.Piec około 20 – 25 minut w temperaturze 190ºC.Smacznego
Zapraszam na przepyszne i zdrowe babeczki z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem odzywczych orzechów!Mozna zajadać z kawusią i kawałkiem ciemnej czekolady 😀Składniki na około 12 babeczek:1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej0,5 szklanki mąki razowejpół szklanki brązowego cukru1 płaska łyżka przyprawy korzennej do piernika1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonejpół szklanki mlekapół szklanki jogurtu naturalnego (lub maślanki)4 łyżki roztopionego masła lub oleju1 jajkogarść orzechów włoskich, można również dodać suszone sliwkiW jednym naczyniu wymieszać składniki sypkie, w drugim płynne. Połączyć zawartość obu naczyń, wymieszać, ale z grubsza, na koniec dodać posiekane orzechy i śliwki. Ciasto nałożyć do foremek na muffinki do 3/4 ich wysokości.Piec około 20 – 25 minut w temperaturze 190ºC.Smacznego