Wykonanie
Podczas weekendowych zakupów natknęłam się na promocyjną cenę
serka pleśniowego z
zielonym pieprzem, nie mogłam oprzeć się pokusie zakupienia kilku opakowań, z których jedno (a konkretnie jego zawartość;) wylądowało w skomponowanej na szybko
sałatce z
wędzonym łososiem - mniam!

Do jej przygotowania wykorzystałam:1 opakowanie (125 gram)
serka pleśniowego typu
Brie1 opakowanie (200 gram)
wędzonego łososia sałatkowego1
sałata lodowa2
pomidory1/2 pęczku
koperku2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka
soku z cytrynysól,
pieprzSałatę umyć, porwać na małe kawałki.
Ser pokroić na mniejsze porcje,
pomidory w ćwiartki. Kawałki
łososia skopić
sokiem z cytryny,
koperek posiekać, Połączyć wszystkie składniki, skropić
oliwą, doprawić niewielką ilością
soli i
pieprzu, wymieszać.