Coś pysznego, słodkiego a jednocześnie zdrowego i szybkiego? Taki własnie jest ten deser - sprawdźcie sami!Składniki:2 gruszki125 g twarogu4 łyżki jogurtu naturalnycukier waniliowy1/3 szklanki octujabłkowegook. 6 łyżek cukru brązowegogranat lub orzechyTwaróg wymieszać z jogurtem i cukrem waniliowym. Wstawić do lodówki.Gruszki obrać, przekroić na połowy, wydrążyć gniazda nasienne. Na suchą, rozgrzaną patelnię wsypać cukier, chwilę prażyć a następnie dodać ocet, wymieszać. Gdy cukier się rozpuści dodać gruszki i całość dokładnie i delikatnie wymieszać, by tworzący się karmel otoczył całe owoce (jeśli gruszki mamy zbyt duże, możemy zwiększyć proporcje octu i cukru). Dusić całość kilka minut pod przykryciem.Po wyjęciu, na jeszcze gorące nakładać porcje schłodzonego twarogu i dekorować ziarnami granatu lub włoskimi orzechami (w przypadku orzechów możemy je uprzednio uprażyć na suchej i rozgrzanej patelni ).