Podczas ostatniego występu naszej reprezentacji w Euro 2012 Pan Domu poprosił mnie o przygotowanie czegoś pysznego z akcentem narodowościowym. Sprawdźcie co pysznego z tego wyszło :)Zamiast biało-czerwonego deseru stworzyłam czerwono-biały inaczej twarożek zniszczyłby dolną warstwę truskawek. Mam nadzieję, że wierni kibice mi to wybaczą kiedy tylko posmakują.Składniki:Truskawek- 500 gCukier brązowy- Ok. 9 łyżeczekTwaróg zwykły lub typu włoskiego- 440 gŚmietana kremówka 30 %- małe opakowanieJogurt naturalny- 200 gCukier waniliowy- 2 łyżeczkiPrzygotowanie:Truskawki obrać z szypułek, umyć i zmiksować Blenderem. Dodać do nich 4- 6 łyżeczek brązowego cukru ( w zależności jak słodkie są truskawki) i jedną łyżkę jogurtu naturalnego.Śmietanę kremówkę delikatnie ubić, dodać twarożek i pozostały jogurt, a następnie zmiksować. Dodać do tego 2 łyżeczki cukru waniliowego i 3 łyżeczki cukru brązowego. Wszystko razem wymieszać.Do pucharków lub szklaneczek nałóż twarożek w ilości ¾ pojemności, a ¼ truskawek.Słodkości, Wszystkie