Wykonanie
            Czasami człowiek napada myśl "zjadłabym coś dobrego". Najtrudniejsze jest ustalić, co to jest to "coś". Instynktownie zaczynam myśleć o smakołyku, którym dogadzam sobie najchętniej. Chipsy? Nie, tym razem to nie to. Może coś słodkiego? 
Czekolada czy coś... Hmmm może i tak, ale przecież nie mam nic słodkiego w domu, a do nocnego po 
czekoladę biec nie 
będę bo mnie wyśmieją. No dobra, tak na prawdę to zbyt leniwa po prostu jestem. Patrzę, węszę, szukam. Do lodówki zajrzałam 8 
razy, szafki przejrzałam 3 
razy, a na wierzchu, na 
stole, pod samym nosem stoi rozwiązanie. 
Jabłka!

Skład:tyle 
jabłek ile łakomczuchówtyle samo łyżeczek 
cukrupołowę mniej łyżeczek 
cynamonuWykonanie:Dziecinnie proste. Na górze 
jabłka, tam gdzie ogonek wycinamy wgłębienie. Wsypujemy tam łyżeczkę 
cukru i pół łyżeczki 
cynamonu i wstawiamy 
jabłka do rozgrzanego piekarnika na 15-20 min. Pieczemy aż dołek z 
cukrem zostanie wypełniony 
sokiem. Czas pieczenia zależy od wielkości 
jabłek.P.S. Ja swoje 
jabłka posadziłam w foremce od muffinów, bo nie chciały prosto stać i sok wylałby się z dołeczków, a tego nie lubię :)

Zając