Wykonanie
Czasami człowiek napada myśl "zjadłabym coś dobrego". Najtrudniejsze jest ustalić, co to jest to "coś". Instynktownie zaczynam myśleć o smakołyku, którym dogadzam sobie najchętniej. Chipsy? Nie, tym razem to nie to. Może coś słodkiego?
Czekolada czy coś... Hmmm może i tak, ale przecież nie mam nic słodkiego w domu, a do nocnego po
czekoladę biec nie
będę bo mnie wyśmieją. No dobra, tak na prawdę to zbyt leniwa po prostu jestem. Patrzę, węszę, szukam. Do lodówki zajrzałam 8
razy, szafki przejrzałam 3
razy, a na wierzchu, na
stole, pod samym nosem stoi rozwiązanie.
Jabłka!

Skład:tyle
jabłek ile łakomczuchówtyle samo łyżeczek
cukrupołowę mniej łyżeczek
cynamonuWykonanie:Dziecinnie proste. Na górze
jabłka, tam gdzie ogonek wycinamy wgłębienie. Wsypujemy tam łyżeczkę
cukru i pół łyżeczki
cynamonu i wstawiamy
jabłka do rozgrzanego piekarnika na 15-20 min. Pieczemy aż dołek z
cukrem zostanie wypełniony
sokiem. Czas pieczenia zależy od wielkości
jabłek.P.S. Ja swoje
jabłka posadziłam w foremce od muffinów, bo nie chciały prosto stać i sok wylałby się z dołeczków, a tego nie lubię :)

Zając