Wykonanie
A dziś coś na szybko i bez konieczności marnowania czasu. Jedyne co musimy zrobić to umyć
jabłka, wstawić do piekarnika i czekać chwilę, że przekąska będzie gotowa. W ogrodzie dojrzewają papierówki, wiec można je wykorzystać na wiele sposobów. Moja odmiana jest mało słodka, więc po upieczeniu jem je maczając w cukrze. Mimo to są przesmaczne i polecam, jeśli ktoś ma obsypane drzewko papierówkami i nie wie już co ma z nimi robić. Mniam, jutro też sobie zrobię ;)

Co potrzebujemy:
jabłka (np. papierówki)
cukiercynamon1.
Jabłka myjemy i układamy na blasze do pieczenia (ja wrzucam je w całości, ale jeśli ktoś nie lubi, można wyroić środek z nasionami ;)). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200-210 stopni na około 30min. Sprawdzamy czy się zarumieniły i wypuściły sok. Jeśli tak, możemy wyciągać.2. Wykładamy na talerzyk, posypujemy
cynamonem. Gdy przestygną możemy się zajadać. Ja maczałam dodatkowo w cukrze, ponieważ moje
jabłka były mało słodkie.SMACZNEGO