Wykonanie
O! To jest dobry pomysł na danie, które robi się samo w momencie, gdy my się wypiękniamy. Można przygotować sobie wcześniej, a później wstawić tylko do piekarnika i iść malować paznokcie czy robić makijaż. Jest
mięsko, jest warzywko, no może jeszcze jakiś sosik by się przydał. Ja poleciałam gotowym
sosem włoskim, ale na pewno i
czosnkowy i jaki tam lubicie, by się nadał. Na zdjęciach go nie ma, bo wylaniem sosu z pojemniczka nie ma co się chwalić.
Skład:kawał wieprzka (np. 0,5 kg
szynki)4
ziemniaki2
marchewkikawałek
poraząbek
czosnku1 łyżeczka
majeranku, a może nawet 21-2 łyżeczki
tymianku2 łyżki
olejuWykonanie:
Mięsko nacieramy
majerankiem i pokrojonym w plasterki
czosnkiem. Miło by było, gdyby w tej marynacie mogło chociaż trochę postać. Warzywa obieramy, a następnie kroimy jak nam się podoba. U mnie
ziemniaki w ósemki,
marchewka i
por w plasterki. Z
tymianku i
oleju przygotowujemy marynatę i polewamy warzywa.
Mięso kładziemy na środku naczynia żaroodpornego, dookoła układamy warzywa. Pieczemy około godzinę w 200 o C pod przykryciem.
Zając