Wykonanie
Skoro
Kaczka zdradziła, że od
słodyczy jej dupsko takie okazałe urosło to spróbuję tej techniki. Nie żebym jej go zazdrościła, ale ci co Zająca widzieli wiedzą, że miękkie, wygodne "siedzenie" nie jest moją mocną stroną. Także uporządkujmy naszą wiedzę:
słodycze idą w dupkę i cycki, a dania wytrawne w brzuszek. A wy macie jakieś swoje teorie na temat budowania kształtów?

Aaaaa no i chyba wypadałoby przepis podać jeśli kogoś zachęciłyśmy do spróbowania!Potrzebujemy:Ciasto:3 szklanki
mąki5
żółtek1/2 szklanki
cukru pudru2 łyżeczki
proszku do pieczenia25 dag
margarynypowidła śliwkowe
Masa śmietanowa1 szklanka
cukru1 l
śmietany 18%20 dag
wiórków kokosowych5
białek2 budynie
śmietankowe1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 płaska łyżka
mąki ziemniaczanejCiasto zagniatamy i dzielimy na 2 nierówne części. Większą wykładamy na blachę i smarujemy powidłami śliwkowymi.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy
cukier,
śmietanę i resztę składników. Wykładamy masę na ciasto i ścieramy na tarce na wierzch ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy przez ok. 50 min.Dobre radyCiasto, które ścieramy na tarce dobrze jest włożyć na kilka minut do zamrażalnika. Nie będzie nam się rozmazywać na tarce i elegancko się zetrze.