ßßß Cookit - przepis na Tarta zapiekana z Bakłażanem i Bryndzą Zakopiańską

Tarta zapiekana z Bakłażanem i Bryndzą Zakopiańską

nazwa

Wykonanie

Co tu dużo mówić, po prostu uwielbiam bakłażany – zestawienie z Górskim serem wydobywa z nich wyjątkowy smak.
Składniki:
- Opakowanie kruchego (ew. lub francuskiego ciasta),
- ½ bakłażana,
- 1 opakowanie Bryndzy Zakopiańskiej (w postaci do smarowania),
- przyprawy mielone: czosnek, sol, pieprz, oregano, pietruszka,
- białko jajka,
– łyżka soku z cytryny.
Krok 1: Formę wykładamy ciastem. Cienko pokrojonego bakłażana układamy gęsto na cieście i skrapiamy go sokiem z cytryny. Na cieście układamy kawałeczki sera i posypujemy przyprawami.
Krok 2: Ciasto smarujemy przy pomocy pędzelka białkiem z jajka i pieczemy przez ok. 30 minut.
Gotowe :)
FANPAGE
Źródło:http://trzpiotkawkuchni.blogspot.com/2013/11/tarta-zapiekana-z-bakazanem-i-bryndza.html