ßßß
Składniki:400 gram płatków ryżowych3 jajka1 szklanka cukru80 gram wiórek kokosowych (małe opakowanie)1 kostka masła1 łyżeczka proszku do pieczenia1 - 1 1/2 szklanki mąki ( opcjonalnie)marmolada- ja użyłam dżemu z malin oraz z dyniWykonanie:Płatki ryżowe, jajka, cukier, wiórki, masło i proszek do pieczenia miksuję. W razie potrzeby dosypuję mąkę i ponownie miksuję. Łyżeczką do herbaty nabieram niewielkie porcje ciasta i i mokrymi rękoma formuję kuleczki. W środku każdej z nich robię wgłębienie. Blachę smaruję tłuszczem i układam ciasteczka. W środek każdego nakładam odrobinę dżemu i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 15 min. Wyjmuję, czekam chwilę by lekko przestygły i układam na talerzu.
www.comfortfood.pl