ßßß
Składniki na kruchy spód:1/2 kostki masła lub margaryny2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki cukru1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczeniaSkładniki na masę serową :1 kg twarogu1/2 kostka masła lub margaryny4 jajka1 szklanka cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej1 puszka brzoskwiń w syropieWykonanie:Składniki na kruche ciasto wyrobić, podzielić na 2 części. Pierwszą część ciasta rozwałkować na spód blachy, resztę schłodzić.Twaróg zmielić 3-krotnie, masło utrzeć z cukrem dodając po j żółtku, białka odłożyć osobno .Dodać twaróg oraz mąkę i wymieszać. Brzoskwinie osączyć z zalewy, połowę pokroić na małe kawałki i dodać do masy serowej. Ja dodatkowo wlewam szklankę soku z brzoskwiń do masy serowej. Masę wymieszać i wylać na przygotowane w blasze ciasto. Na wierzchu układam resztę brzoskwiń pokrojonych w kostkę. Odłożone białka ubijam z 1/2 szklanki cukru. Pianę wykładam na wierzch, a na to ścieram na tarce o dużych oczkach resztę ciasta pozostawionego w lodówce. Całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 160'C na jakąś godzinkę- godzinę dwadzieścia minut.