Składniki:1 szklanka wody1/2 kostki masła1 szklanka mąki5 jajekMasa:1/2 litra mleka1 szklanka cukru1 cukier waniliowy1 szklanka mleka1 żółtko2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej1 kostka masłasok z 1 cytrynyWykonanie:Wodę z masłem zagotować, wsypać mąkę i wymieszać, aż powstanie kula. Ciasto wystudzić, do zimnego wbijać po jednym jajku i dokładnie ucierać. Gotowe ciasto podzielić na dwie części, cieniutko rozsmarować na blasze i piec ok 30 min w 200°C do zrumienieniaPół litra mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Obie mąki i żółtko wymieszać ze szklanką mleka i wlać na gotujące mleko z cukrem. Budyń wystudzić, masłoutrzeć dodając porcjami zimny budyń. Gotową masę wyłożyć na jeden upieczony placek, przykryć drugim, po wierzchu posypać cukrem pudrem i odstawić do zastygnięcia.