ßßß
Składniki:6 jajek3/4 szklanki cukru1 szklanka mąki3/4 szklanki oleju1 opakowanie cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczenia2-3 pomarańczecukier do posypaniacynamon do posypaniaWykonanie:Białka ubijam na sztywną pianę dodając porcjami cukier i po jednym żółtkuMąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i delikatnie przesiewam do masy jajecznej. Na końcu dolewam olej. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Papier dodatkowo smaruję masłem, posypuję cukrem z cynamonem. Pomarańcze obieram usuwając białą część. Kroję w plasterki i układam na cukrze z cynamonem. Na to wylewam ciasto i wstawiam na 55 min do piekarnika nagrzanego do temp.150'C.Gotowe wyjmuję i odwracam "do góry nogami" by pomarańcze znalazły się wierzchu ciasta.