Wykonanie
Nietypowe podejście do tematu muffinek zaskakuje ciekawą formą oraz bogatym aromatem. Jest to również dobry sposób aby podejść małych niejadków stroniących od
mięsa.Składniki

- 3
filety z kurczaka- 30 dag
pieczarek- 1
cebula- 10 dag startego
żółtego sera-
przyprawa do kurczaka-
sól,
pieprz- słodka mielona
papryka- pęczek
natki pietruszkiDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Cebulę drobno pokroić.
Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki, podsmażyć z
cebulą do miękkości. Doprawić
solą i
pieprzem. Dodać
żółty ser i posiekaną
natkę. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Filet umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy filet podzielić na trzy części, rozbić na cienkie plastry. Doprawić
solą,
pieprzem,
papryką i
przyprawą do kurczaka. Głębokie foremki do muf finek posmarować odrobiną
oleju. Każdą wyłożyć dwoma rozbitymi plastrami
mięsa, tak aby końce wystawały ponad brzeg. Wnętrze wypełniamy wcześniej przygotowanym farszem, nadając kształt babeczek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180 o C.Uwaga – sprawdzona rada1) kto nie przepada za gotowymi mieszankami,
przyprawę do kurczaka może zastąpić
pieprzem cayenne,
majerankiem i
kurkumą.2)najlepiej używać silikonowej formy do muffinekŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)