Wykonanie
Ciekawy sposób na tradycyjne kotlety z
kurczaka. Dodatek
sera i
majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku.Składniki
- podwójny
filet z kurczaka-
jajko- 2 łyżki
mąki- 2 łyżki
majonezu- 15 dag startego
żółtego sera- mielona
słodka papryka,
pieprz ziołowy-
sól,
pieprz-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieFilet umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę, przełożyć do miski. Dodać
mąkę,
jajko,
majonez i
starty ser, wymieszać. Doprawić
papryką pieprzem ziołowym,
solą i
pieprzem czarnym. Niewielkie porcje masy nakładać na rozgrzany
olej. Smażyć na złoty kolor z obu stronUwaga – sprawdzona rada1) jeżeli podczas wyrabiania masa będzie za sucha należy dodać
majonezu, jeżeli za mokra -
mąkiŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)