ßßß
- 1,5 kg udek z kurczaka- dwie duże marchewki- garść fasoli szparagowej- 1 puszka groszku konserwowego- ½ selera- przyprawa do drobiu- ostra mielona papryka- sól, pieprzDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieUdka umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami według uznania. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Marchewkę i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i przekroić na pół. Groszek osączyć. Udka włożyć z warzywami do rękawa do pieczenia. Rękaw ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Piec ok. 80 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 o C.Uwaga – sprawdzona rada1) zamiast świeżej fasoli można użyć mrożonejŻyczę smacznego.Komentarze oraz lajki mile widziane :)