Wykonanie
Łatwa i aromatyczna potrawa jest idealnym pomysłem na codzienny obiad. Dodatkowym plusem jest fakt, że za jednym zamachem otrzymujemy soczyste
mięso, rozpływające się w ustach warzywa oraz aromatyczny sos.Składniki

- 1,5 kg
udek z kurczaka- dwie duże
marchewki- garść
fasoli szparagowej- 1 puszka
groszku konserwowego- ½
selera-
przyprawa do drobiu- ostra mielona
papryka-
sól,
pieprzDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieUdka umyć, osuszyć i natrzeć
przyprawami według uznania. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Marchewkę i
seler obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Fasolkę umyć, odciąć końcówki i przekroić na pół.
Groszek osączyć. Udka włożyć z warzywami do rękawa do pieczenia. Rękaw ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Piec ok. 80 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 o C.Uwaga – sprawdzona rada1) zamiast świeżej
fasoli można użyć mrożonejŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)