ßßß Cookit - przepis na Pieczone udka z warzywami

Pieczone udka z warzywami

nazwa

Wykonanie

Łatwa i aromatyczna potrawa jest idealnym pomysłem na codzienny obiad. Dodatkowym plusem jest fakt, że za jednym zamachem otrzymujemy soczyste mięso, rozpływające się w ustach warzywa oraz aromatyczny sos.
Składniki
- 1,5 kg udek z kurczaka
- dwie duże marchewki
- garść fasoli szparagowej
- 1 puszka groszku konserwowego
- ½ selera
- przyprawa do drobiu
- ostra mielona papryka
- sól, pieprz
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Udka umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami według uznania. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Marchewkę i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i przekroić na pół. Groszek osączyć. Udka włożyć z warzywami do rękawa do pieczenia. Rękaw ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Piec ok. 80 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 o C.
Uwaga – sprawdzona rada
1) zamiast świeżej fasoli można użyć mrożonej
Życzę smacznego.
Komentarze oraz lajki mile widziane :)
Źródło:http://swiat-smaku.blogspot.com/2014/03/pieczone-udka-z-warzywami.html