Wykonanie
Rolada serowa jest świetną propozycją jako danie na świąteczny stół jak również na codzienny obiad. Może również spełniać funkcję przekąski gdyż smakuje równie dobrze na zimno jak na ciepło. Wykonanie potrawy nie zajmuje dużo czasu a smakuje naprawdę wspaniale. Przypadnie do gustu domownikom jak i gościomSkładniki

- 20 dag
mielonego mięsa- 10 dag
czerwonej papryki- 7
jajek- 20 dag
majonezu- 30 dag
żółtego sera-
sól,
pieprz-
bułka tarta-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 5
jajek rozmącić, wymieszać z
serem i
majonezem. Blachę wysmarować
olejem i wyłożyć pergaminem, też natłuszczonym. Wylać masę
serową i piec 15 minut w temperaturze 200 o C. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę.
Mięso wymieszać z pozostałymi
jajkami,
papryką i odrobiną
bułki tartej. Doprawić
solą i
pieprzem. Wyłożyć na wypieczony
ser i zwinąć w roladę. Piec 30 minut w temperaturze 200 o C.Uwaga – sprawdzona rada) zamiast
papryki do
mięsa można dodać 10 dag
pieczarek, pokrojonych w plastry i podduszonych na odrobinie
masłaŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)