ßßß
Jest to proste i szybkie danie - ale jakie smaczne - niestety ze względy na śmietankę trochę kalorii ma;)Składniki:250g makaronu penne1kg świeżego szpinaku lub pół kilo szpinaku mrożonego w całościśmietana 18% i 30% po 60 mlwodaprzyprawy: pieprz świeżo zmielony, sól, papryczka chili świeżo zmielona, czosnek ząbki - ilość wedle uznaniaPrzygotowanie:I Makaron gotujemy al denteII Na sporej patelni redukujemy wielkość szpinaku - przeprawiamy goIII Mieszamy śmietanki z wodą w proporcji 2:0,5IV dodajemy do szpinaku jak śmietanka się zagotuje doprawiamy powtórnie pieprzem,soląV dodajemy makaronVI Jeśli chcemy możemy delikatnie posypać serem mozzarella lub parmezanemGdy makaron ostygnie wchłonie więcej sosu:) Danie możemy spokojnie odgrzewać;)))Ale ja i tak lubię najbardziej na gorąco;)
Smacznego;))