Wykonanie

Delikatne danie- bardzo soczyste. Przepis ten tworzyłam z kilku innych przepisów. Tu coś dodałam, tam zabrałam;)Składniki:6 udźców z
kurczaka (część nogi
kurczaka bez pałki)2
marchewkiopcjonalnie możemy dodać trochę
selera naciowego i
pieczarek lub
żurawinymarynata do
kurczaka:3 czubate łyżki
miodu, pół
soku z cytryny i trochę otartej skórki,
chili,
tymianek,
sól,
pieprz, 2 łyżki
oleju sezamowego lub arachidowegoPrzygotowanie:Moczymy udźce z
kurczaka w marynacie ok. pół godziny.
Seler,
pieczarki i
marchew kroimy w talarki. Wszystko przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy od 45-60 minut w zależności od wielkości
kurczaka w 180st.C. Jeśli chcemy, aby skórka się podpiekła na ostatnie 15 minut trzeba wyciągnąć udźce z rękawa do pieczenia.Danie proste i szybkie.SMACZNEGO!!

Rada! zamiast
marchwi i
selera możemy dodać
suszoną żurawinę ok pół opakowania danie będzie wtedy słodkie, ale z kwaskowym posmakiem;)