Wykonanie

Torcik zrobiliśmy razem z mężem na 18-urodziny mojej siostry;) NAJ NAJ Oluś!! Przepis jest połączeniem
biszkopta mojej Teściowej z kremem od
Madzi!;) Pozdrawiam je serdecznie;) Przybranie nasze;) Ubawiliśmy się i puściliśmy
wodze fantazji;) Kopiliśmy
czekoladową posypkę i
pisaki cukrowe!! Niestety w zamieszaniu imieninowo - urodzinowym nie zdążyłam zrobić odpowiedniego zdjęcia
tortu w całości...;)Torcik jest prosty, a krem rewelacyjny:) Smacznego!
Biszkopt zrobiliśmy w okrągłej blaszce - następnie podzieliliśmy na 3 części.Na
biszkopt :4
jaja3/4 szklanki
cukru2 łyżki
wody0,5 szklanki
maki ziemniaczanej0,5 szklanki
maki pszennej1 łyżeczka proszkuKrem:3
śmietany kremówki 750ml3
śmietan fiksy(nie są konieczne, ale dobrze jest je dodać - zapobiegną rozpuszczaniu kremu w temperaturze pokojowej, oraz podczas ubijania ze
śmietany nie wytrąci się
masło)
banany do ułożenia w każdej warstwie w kremie (8-12)
sok z cytryny do skropienia plasterków
banana - aby nie czerniały;))Przygotowanie:
Biszkopt możemy przygotować dzień wcześniej na wieczór, dokładnie przykryć, a krem i przybranie zrobić na następny dzień rano;)I.Ubijamy
białkaII.Do ubitych
białek dodajemy
cukier i
żółtka - mieszamy, aż
cukier się rozpuść, dodajemy
wody;)III.Następnie dodajemy powoli
mąkę wymieszaną z proszkiem - przesiewamy ją i koniecznie mieszamy delikatnie ręcznie w jednym kierunkuIV.
Śmietankę koniecznie mocno schładzamy w lodówce najlepiej 24h (na ostatnie 30minut można włożyć do zamrażalnika;) i mieszamy z
śmietan fiksami;) Następnie układamy warstwami jak poniżej.Warstwy:
biszkoptkrem
banany w plastrach
biszkoptkrem
banany w plastrach
biszkoptkrem na całe ciasto - wygładzamyDekorujemy według uznania;))