sezonowa rozpusta .przepis na dwie porcje2 średnie piersi kurczaka150 gram czerwonej porzeczki3 łyżki miodu2 łyżki cukrupapryka wędzona w proszkusóloliwa do smażeniacieniutka kromka chleba z dynia i żurawiną2 liście kapusty włoskiejkilka listków młodejboćwiny2 gałązki porzeczki czerwonejPiersi z kurczaka marynujemy w soli i papryce wędzonej kilka godzin , następnie smażymy je około 5-7 minut na oliwie , odstawiamy na bok przykrywając folią aluminiową na około 5 minut by odpoczęły i doszły, na pozostałym tłuszczu smażymy na średnim ogniu kapustę z każdej strony po około 2-4 minut . Cukier karmelizujemy na patelni dodając porzeczki czerwone oraz miód i zgniatamy je delikatnie łyżką drewnianą i chwilę smażymy , gdy sos wydaje się zbyt gęsty można dodać kilka łyżek wody, sos przecieramy przez sitko jeżeli okaże się że pestki porzeczek są zbyt twarde.Wszystkie produkty układamy na talerzu , podajemy z grillowanymi kromeczkami chleba.Smacznego :)