ßßß
Skalna inspiracja .przepis na dwie porcje
400 gram wątróbki drobiowej400 gram selera4 łyżki śmietany kremówki3 sztuki mini kukurydze2 mini marchewkikilka wydrylowanych wiśni z kompotu / puszkigarść kiełek sałatypieprz gruboziarnisty, gałka muszkatołowa, sól i pieprz biały do smakuoliwa do smażeniachipsy z wiśnipor

MUS Z SELERASeler obieramy i kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości następnie blendujemy dodając śmietanę kremówkę i tutaj ilość w zależności jaką konsystencje musu chcemy otrzymać , doprawiamy solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową . Podawać na ciepło z wątróbką.

WĄTRÓBKAWątróbkę czyścimy i smażymy na rozgrzanej oliwie 7-10 minut w zależności od wielkości powinna zostać soczysta w środku następnie posypujemy ją solą i pieprzem gruboziarnistym. Podawać na ciepło z innymi składnikami.

DODATKOWOMarchewkę i kukurydzę kroimy wzdłuż na pół , smażymy na oliwie około 1-2 minut , podajemy razem z wątróbką i musem z selera.Talerz dekorujemy wiśniami , chipsami z wiśni , kiełkami oraz porem.
Smacznego :)