ßßß
Cookit - przepis na wegetariańskie gołąbki w jarmużu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
wegetariańskie gołąbki w jarmużu
Składniki
Jarmuż
Ryż
Fasola czerwona
Koncentrat pomidorowy
Czosnek
Sól
Pieprz
Pomidor
Masło
Cukier
Wykonanie
zdecydowanie.
jarmuż
.porcja dla
trzech
- czterech osóbGOŁĄBKIkilka liści zaparzonych liści
jarmuża
szklanka ugotowanego
ryżu
pół szklanki ugotowanej małej
czerwonej fasoli
2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
2 ząbki
czosnku
sól
,
pieprz
do smaku
Ryż
,
fasolę
,
koncentrat pomidorowy
,
czosnek
oraz
przyprawy
łączymy razem i zawijamy w liście
jarmużu
. Gotujemy na parze około 20 minut. Podajemy z
sosem pomidorowym
z gruboziarnistym
pieprzem
.
SOSszklanka
pomidorów
z puszki - przetartych2 łyżki
masła
pieprz
grubo ziarnisty
sól
i
cukier
do smaku
Pomidory
dusimy na
maśle
około 10 - 20 minut do wyparowania
wody
i gdy sos odrobinę zgęstnieje , po upływie tego czasu doprawiamy do smaku . Dekorujemy talerz sosem i gruboziarnistym
pieprzem
i układamy gołąbki .Smacznego :)
Źródło:
http://olesia-nagazie.blogspot.com/2014/12/wegetarianskie-goabki-w-jarmuzu.html
Przepisy powiązane
Przecier pomidorowy z czosnkiem i pieprzem
Przecier pomidorowy z czosnkiem i pieprzem
Przecier pomidorowy z czosnkiem i pieprzem
Przecier pomidorowy z czosnkiem i pieprzem
Przecier pomidorowy z czosnkiem i pieprzem
Składniki powiązane (0)