Chrupiąca marchew.Moja popisowa faworytka.KANAPKA:kilka liści miękkiej najlepiej młodej kapusty lub ulubionej sałatychrupiąca marchewka1 ciabatta - tutaj z dyniąCiabattę grillujemy albo podpiekamy w piekarniku na nią kładziemy kapustę następnie upieczone , ciepłe przekrojone na pół pulpety oraz chrupiącą marchewkę , polewamy pozostałym sosem z sałatki.CHRUPIĄCA MARCHEWKA:2 obrane marchewki1 chili czerwonekilka gałązek posiekanej natki pietruszkiskórka z cytryny pokrojona w cieniutkie paseczkisól i cukier do smaku2 łyżki oliwyMarchew kroimy wzdłuż w cienkie paseczki nożem albo obieraczką do warzyw , dodajemy drobno posiekane chili oraz natkę pietruszki dodając również oliwę i przyprawy . Wszystko razem mieszamy i układamy na kanapce.Smacznego :)