Wykonanie
Przyszło słońce i od razu mi lżej na duszy. Jakoś tak zmęczona nie jestem i buzia się sama do promyków uśmiecha. I piec się chce i to baaaaardzo.Dziś polecam bardzo szybkie i bardzo przepyszne ciasto
jogurtowe. Ja nie używam miksera.SKŁADNIKI:350 g
mąki60 g
cukru pudru1 opakowanie
cukru waniliowego2 łyżeczki
proszku do pieczenia2
jaja300 g
jogurtu (polecam
owocowy)pół szklanki
olejuMąkę przesiać z
proszkiem do pieczenia. Dodać dwa
cukry. Wymieszać. Dodać rozkłócone
jaja,
jogurt i na samym końcu
olej. Wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do foremki (15 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 45 minut w temperaturze 180 st. C.Można udekorować (ja skorzystałam z gotowego różowego lukru).