Chyba, każdy w swej ciastkarskiej karierze nie raz przygotowywał muffiny.Tradycyjny przepis, szybki i smaczny. Nie wymaga miksera.SKŁADNIKI:1/2 kostki masła2 szklanki mąki3/4 szklanki cukrucukier waniliowyszklanka mleka1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczeniadodatki: czekolada, bakalie (wg uznania)dekoracja: pisakicukrowe Dr. OetkerTzw. "mokre składniki" mieszam ze sobą tj. rozpuszczone masło, rozkłócone jajo i szklanka mleka. Tzw. "suche składniki" (mąka, cukier białywaniliowy oraz proszek do pieczenia) mieszam w misie i łączę z wcześniej przygotowanymi mokrymi składnikami. Dodaję czekoladę lub bakalie i wkładam do papierowych foremek na 3/4 ich wysokości.Piekę ok. 20 minut w temperaturze 200 st. C. po ostygnięciu dekoruję, specjalnie dla mojej córeczki. A potem już tylko jemy i jemy....