Wykonanie
Bardzo lubię sałatki. Niestety, czasem jest tak, że wychodzi ich bardzo mało, przy czym są dość drogie w wykonaniu. Z tą
sałatką jest inaczej. Jest stosunkowa tania, a z takiej porcji jaką podałam poniżej wychodzą dwie sporej wielkości salaterki. Bardzo dużym plusem jest tez to, że przygotowanie zajmie nam najwyżej pół godziny licząc czas gotowania jaj i
makaronu. Dodatkowo
sałatka jest bardzo smaczna. Nieprzekombinowana ale o wyrazistym smaku.

Składniki:
makaron ryżowy 1 opakowaniepuszka
fasoli czerwonejmały słoik
ogórków w zalewie octowej (
korniszony)świeży zielony
ogórekpapryka żółta - 1 szt
szynka drobiowa 30 dag3 - 5 jaj (można pominąć)
majonez - mały słoiczek
sól i
pieprz jako
przyprawyWykonanie:
Makaron ugotować na miękko, odcedzić na sicie i pozostawić by ostygł.
Jaja ugotować na twardo.
Fasolę odsączyć. Świeżego
ogórka obrać ze skórki.
Paprykę oczyścić z nasion.
Ogórka świeżego,
korniszony,
jaja,
szynkę,
paprykę pokroić w kostkę.
Korniszony odcisnąć z nadmiaru zalewy. Składniki wyłożyć do naczynia, dodać
fasolę i
makaron. Doprawić do smaku
pieprzem i
solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec połączyć z
majonezem.Przed podaniem schłodzić.Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego!
Kasia :)
