Wykonanie
Ta
sałatka najlepiej się sprawdzi, gdy nie mamy za dużo czasu albo przyszli niespodziewani goście. Właściwie nie znam nikogo, komu by nie smakowała ( no chyba, że nie lubi się
makaronu ryżowego ). U mnie w domu robiona od wielu lat w tej prostej wersji, która na m najlepiej odpowiada :)

Składniki:- 100 g
makaronu ryżowego,- świeży
ogórek ( długi ),- dużo
szczypiorku,- 1 łyżka
majonezu,-
sól,- dużo świeżo zmielonego
pieprzu ( np. kolorowego )Wykonanie:
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją, przelać zimną
wodą, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Ogórka obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z posiekanym
szczypiorkiem. Dodać
majonez i dość mocno doprawić
solą i
pieprzem.