Owoce morza nie goszczą często na moim stole, ale w końcu postanowiłam coś z nimi zrobić.Po raz kolejny postawiłam więc na ekspresowe danie.Składniki :- mieszanka owoców morza ok 250g- makaron spaghet t i- 4 ząbki czosnku- 1/2 cebuli- 1/2 szklanki śmietanki 18%- pieprz mielony- gałka muszkatołowa- szczypta (dosłownie) soli- olej rzepakowy- natka pietruszkiPrzygotowanie :1. Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek wyciskam przez praskę. Podsmażam na oleju. W miedzy czasie przygotowuje makaron, zgodnie z zaleceniami producenta.2. Do cebuli i czosnku dodaje owoce morza i pieprz (jeśli macie je rozmrożone, możecie dodać wraz z wodą, która powstała w procesie rozmrażania). Ja dodałam tę wodę, ale jeśli macie świeże możecie dodać dosłownie 1/4 szklanki wody, lub też 1/2 kieliszka białego wina.3. Po około 10minutach duszenia na dużym ogniu dodaję śmietanę oraz odrobinę gałki i duszę około 3 min.4. Łącze makaron z sosem i podaję posypany natką.Smacznego!