Wykonanie
Składniki :- 1/2 szklanki
płatków jęczmiennych lub owsianych- 1/2 szklanki
otrębów owsianych- 1 szklanka
mąki pszennej (najlepsza byłaby orkiszowa)- 1
jajko- 200g
jogurtu naturalnego- 50ml
oleju (u mnie rzepakowy)- skórka z jednej
cytryny- 1/2 szklanki
cukru (dobrze sprawdzi się trzcinowy)- 1/2 łyżeczki
imbiru Kamis- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- płaska łyżeczka
sody oczyszczonej- ok 200-250ml musu z
malin lub
malin w całości - jak woliciePrzygotowanie :1. W jednym naczyniu łączymy suche składniki, do których później dodajemy mokre.2. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełniać
ciastem - trochę ponad 3/4 wysokości foremek - w tedy ładnie wyrosną.3. Piekę w temperaturze 190°C przez około 30 minut.