ßßß
Składniki :- 1/2 szklanki płatków jęczmiennych lub owsianych- 1/2 szklanki otrębów owsianych- 1 szklanka mąki pszennej (najlepsza byłaby orkiszowa)- 1 jajko- 200g jogurtu naturalnego- 50ml oleju (u mnie rzepakowy)- skórka z jednej cytryny- 1/2 szklanki cukru (dobrze sprawdzi się trzcinowy)- 1/2 łyżeczki imbiru Kamis- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia- płaska łyżeczka sody oczyszczonej- ok 200-250ml musu z malin lub malin w całości - jak woliciePrzygotowanie :1. W jednym naczyniu łączymy suche składniki, do których później dodajemy mokre.2. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełniać ciastem - trochę ponad 3/4 wysokości foremek - w tedy ładnie wyrosną.3. Piekę w temperaturze 190°C przez około 30 minut.