Składniki na muffinki:- 100 g zmielonych włoskich orzechów- 125g miękkiego masła- 80 g drobnego cukru (ja dałam sam cukier waniliowy)- otarta skórka z połowy cytryny- 70 g mąki- pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia- pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej- 2 jajka- orzechy włoskie do dekoracji (połówki czy mniejsze - jak wolicie)Masa na serkową czapkę:- 250g serka typu Philadelphia - może być też spokojnie mielony twaróg na sernik- 5 łyżek cukru waniliowego- 2 łyżki soku z cytrynyPrzygotowanie:1. W mikserze mielęorzechy i kiedy są już gotowe, dodaję do nich wszystkie pozostałe składniki nie licząc włoskich orzechów do dekoracji.2. Formę do muffinek wykładam papilotkami i przekładam do nich ciasto - maksymalnie do połowy papilotki.3. Piekę około 20 minut w temperaturze 190ºC .4. Serek łączę z cukrem i sokiem z cytryny. Nakładam na wystudzone muffinki, dekoruję orzechami i wstawiam do lodówki.Smacznego :)