ßßß
 
            
        
 Dzisiaj pokażemy Wam, jak zrobić dyniowe babeczki!A zrobił je... NASZ BRAT, który ma 7 lat!! :DPrzygotowałyśmy mu składniki i z naszymi wskazówkami przygotowywał przepyszne babeczki. To był Jego pierwszy wypiek i mamy nadzieję, że zaraziłyśmy go naszą pasją. :)Składniki na babeczki:3/4 szklanki puree z dyni8 łyżek pokrojonych orzechów włoskich1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki oleju3 jaja średniepół łyżeczki cynamonuszczypta soli1/2 szklanki startego jabłkaSkładniki na polewę karmelową:1/2 szklanki cukru3 łyżki wody1 łyżka masła1/4 szklanki śmietany kremówkiPrzygotowanie babeczek:Wymieszaj suche składniki w jednej misce - orzechy włoskie, mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia, cynamon, sól.W drugiej misce wymieszaj mokre - puree, olej, jaja, jabłko.Do mokrych dodaj suche i wymieszaj (mogą byc grudki).Do papilotek nakładaj ciasta do 3/4 wysokości.Włóż do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na około 20 minut do tzw. suchego patyczka.Przygotowanie polewy:Na rozgrzaną patelnię dodaj cukier i wodę i czekaj aż cukier się rozpuści i będzie miał złotobrązowy kolor.Dodaj masło, a po chwili, gdy masło się rozpuści, śmietankę. Wymieszaj i udekoruj babeczki. ;)Smacznego! :)
Dzisiaj pokażemy Wam, jak zrobić dyniowe babeczki!A zrobił je... NASZ BRAT, który ma 7 lat!! :DPrzygotowałyśmy mu składniki i z naszymi wskazówkami przygotowywał przepyszne babeczki. To był Jego pierwszy wypiek i mamy nadzieję, że zaraziłyśmy go naszą pasją. :)Składniki na babeczki:3/4 szklanki puree z dyni8 łyżek pokrojonych orzechów włoskich1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki oleju3 jaja średniepół łyżeczki cynamonuszczypta soli1/2 szklanki startego jabłkaSkładniki na polewę karmelową:1/2 szklanki cukru3 łyżki wody1 łyżka masła1/4 szklanki śmietany kremówkiPrzygotowanie babeczek:Wymieszaj suche składniki w jednej misce - orzechy włoskie, mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia, cynamon, sól.W drugiej misce wymieszaj mokre - puree, olej, jaja, jabłko.Do mokrych dodaj suche i wymieszaj (mogą byc grudki).Do papilotek nakładaj ciasta do 3/4 wysokości.Włóż do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na około 20 minut do tzw. suchego patyczka.Przygotowanie polewy:Na rozgrzaną patelnię dodaj cukier i wodę i czekaj aż cukier się rozpuści i będzie miał złotobrązowy kolor.Dodaj masło, a po chwili, gdy masło się rozpuści, śmietankę. Wymieszaj i udekoruj babeczki. ;)Smacznego! :)