Wykonanie
Szukałam przepisu, w którym mogłabym wykorzystać rajskie jabłuszka, kiedy trafiłam na 'szalone' muffinki z
cukierni Pinkcake . :) Wiedziałam, że będą doskonałe. Sprawdziły się zarówno w wersji mini, jak i troszkę większej. Naprawdę polecam! I koniecznie dodajcie coś od siebie! ;)

źródło przepisu: pinkcake.blox.pl(podaję ze swoimi zmianami)1 1/2 szklanki
mąki3/4 szklanki
brązowego cukruszczypta
soli morskiej1 1/2 łyżki
kakaołyżka
kawy zbożowejłyżeczka
sodyłyżeczka
cynamonu100 ml
oliwyłyżeczka
octu balsamicznegołyżeczka ekstraktu
waniliowego1/2 szklanki
mleka koziego1/2 szklanki
soku jabłkowego4 kopiate łyżki
ziaren słonecznika2 łyżki
makurajskie jabłuszkaSuche składniki zmieszać, dolać składniki płynne, wymieszać tylko do ich połączenia. Nałożyć do 3/4 wysokości foremek. Na środku umieścić po jabłuszku.Piec około 15-20 minut w 180 stopni (minimuffinki piekłam około 13 minut).Smacznego!


