250 g herbatnikówmaślanych90 g masła30 g gorzkiej czekolady1000 g twarogu trzykrotnie mielonego (dałam wiaderkowy)4 jajka220-250 g cukru3 łyżki mąki ziemniaczanej150 g białej czekolady4-5 łyżki Malibu300 g czerwonych porzeczekHerbatniki zmiksować, by przypominały piasek. Masło i czekoladę rozpuścić, dokładnie wymieszać z ciasteczkami. Tortownicę (20-22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przesypać masę ciasteczkową i rozprowadzić ją dokładnie do dnie i bokach.Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać Malibu. Pozostałe składniki na masę serową zmiksować na gładką masę. Dodać rozpuszczoną czekoladę, dokładnie wymieszać. Połowę masy przelać do tortownicy, na wierzchu równomiernie rozmieścić połowę porzeczek. Następnie delikatnie wylać resztę masy i ułożyć pozostałe porzeczki.Piec ok. 100-120 min. w temperaturze 190 stopni, kiedy wierzch zacznie się rumienić, przykryć go folią aluminiową.Po przestudzeniu wstawić do lodówki na całą noc.Smacznego!