250 g herbatnikówmaślanych90 g masła30 g gorzkiej czekolady1000 g twarogu trzykrotnie mielonego (dałam wiaderkowy)4 jajka250-300 g cukru3 łyżki mąki ziemniaczanej300 g malin100 g białej czekolady + ok. 30 g do dekoracjiHerbatniki zmiksować, by przypominały piasek. Masło i czekoladę rozpuścić, dokładnie wymieszać z ciasteczkami. Tortownicę (20-22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przesypać masę ciasteczkową i rozprowadzić ją dokładnie do dnie i bokach.Składniki na masę serową zmiksować na gładką masę. Połowę masy przelać do tortownicy, na wierzchu równomiernie rozmieścić maliny i posypać je drobno posiekaną czekoladą. Następnie delikatnie wylać resztę masy.Piec ok. 100-120 min. w temperaturze 190 stopni, kiedy wierzch zacznie się rumienić, przykryć go folią aluminiową.Po przestudzeniu, posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki na całą noc.Smacznego!