Wykonanie
Przepis znalazłam na jednym z proteinowych forów, od siebie, w ramach eksperymentów, dodałam trochę
cytryny,
kakao i
mięty. Ciacho, mimo że zakalcowate, było naprawdę dobre (oczywiście wg standardów dietowych ;)).
3
jajka400 ml
odtłuszczonego jogurtu naturalnego4 łyżki słodzika do pieczenia1 1/2 szklanki
mąki kukurydzianej2 łyżeczki
proszku do pieczeniaskórka i sok z połowy
cytrynyodrobina
masłaew. łyżeczka odtłuszczonego
kakaołyżeczka posiekanej
miętyJajka utrzeć ze słodzikiem, dodawać
jogurt, cały czas ucierając.
Mąkę przesiać i wymieszać z
proszkiem do pieczenia i
skórką cytrynową, dodać do masy jogurtowej, wymieszać. Dodać
sok z cytryny, wymieszać ponownie. Część ciasta można połączyć z łyżeczką
kakao i
miętą. Przelać do lekko wysmarowanej
masłem małej keksówki (piekłam w 30 cm i ciasto było niziutkie).Piec ok. 30 - 40 min. w temperaturze 180 stopni.Smacznego!