ßßß
5 płatów nori250 g ryżu do sushiłyżka octu ryżowegołyżka sosu sojowego2 łyżki cukru150 g wędzonego łososiaawokado1/2 ogórka zielonegowasabi, sos sojowyUgotować ryż do sushi według przepisu na opakowaniu, dodać ocet, sos sojowy i cukier, wymieszać. Łososia, awokado i ogórka pokroić w długie paski. Chłodny ryż nakładać na płaty nori (na 2/3 powierzchni), po środku ryżu ułożyć łososia, awokado i ogórka, brzeg bez ryżu zwilżyć lekko wodą i zwinąć od strony ryżu za pomocą maty bambusowej. Pokroić na kawałki za pomocą ostrego noża bez ząbków. Podawać z sosem sojowym wymieszanym z odrobiną wasabi.Smacznego!
Kwiat, nie dość, że cudnej urody, to jeszcze niezwykle fotogeniczny...