ßßß
(2-3 porcje)200 ml kremówki50 ml mleka250 g serka śmietankowego (jak na serniki, już zmielonego)3 łyżeczki żelatynylaska wanilii80 g cukrugarść suszonych kwiatów hibiskusakieliszek nalewki malinowejew. twarda gruszka lub inne owoceKremówkę, mleko, cukier, ziarenka z laski wanilii i kwiaty hibiskusa podgrzać, do zagotowania, zdjąć z palnika. Odstawić na kilka minut, żeby kwiaty zabarwiły śmietanę, następnie dokładnie wymieszać i przecedzić. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody.Wszystko zmiksować z twarożkiem i nalewką, do uzyskania gładkiej masy. Masę wlać do foremek lub pucharków (ja, na dno każdego włożyłam też połówkę obranej gruszki skropionej sokiem z cytryny). Wstawić do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc.Smacznego!