Wykonanie

Dostaliśmy świetny
makaron ze sklepu biozdrowie24 . Prawdziwy włoski
makaron pokrzywowy. O fajnym zielonym kolorze. Wyglądał rewelacyjnie, a jak się niedługo miało okazać tak samo też smakował. Długo myślałem jak go przygotować żeby był dokładnie taki jak to sobie wymyśliłem. I udało się, dopasowaliśmy z Madzią składniki idealnie. Lekko cierpki
makaron idealnie zgrywał się z czymś ciężkim, jak na przykład
suszone pomidory i
czosnek. Do tego sos z pulpy pomidorowej złagodzony
serkiem mascarpone. Całość wzmocniona
chili, a na sam koniec smak wzbogacił
ser pecorino. Każdy smak zgrał się z każdym doskonale, musicie tego spróbować,
serio.
Zero zbędnych rzeczy, tylko to co potrzeba.Porcja pokrzywowego
makaronu dla 2 osóbpuszka pokrojonych
pomidorów4 ząbki
czosnku1 suszona
papryczka chilikilka
suszonych pomidorówser pecorino1 czubata łyżka
serka mascarponeMakaron robimy według przepisu na opakowaniu.Suszoną
papryczkę chili kroimy wzdłuż na pół i
potem jeszcze raz na pół. Wysypujemy ze środka pestki i całość wrzucamy na rozgrzany
olej. I zmniejszamy gaz do dość małego.
Chili może też być świeże, ale my akurat mieliśmy suszoną papryczkę.
Suszone pomidory kroimy na niewielkie paski i dorzucamy na patelnię.
Czosnek wyciskamy przez praskę wprost na patelnię. Mieszamy, smażymy całość jeszcze przez parę chwil, minutę lub dwie.
Potem wyjmujemy
chili, nie będzie już nam potrzebne. Oddało już na patelni tyle pikantności, ile było trzeba. Pestki oczywiście zostawiamy na patelni. Dorzucamy
pomidory z puszki, mieszamy i smażymy całość kilka minut.
Makaron nakładamy na talerz, polewamy sosem, a na wierz ścieramy trochę
sera pecorino.Smacznego!I przypominam, że sponsorem naszej pysznej kolacji był sklep biozdrowie24 ;)

---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)