ßßß
750g / 1000g / 1200g:Woda: 270 ml / 325 ml / 425 mlOlej słonecznikowy: 8 ml / 10 ml / 13 mlSól: 6 g / 6 g / 8 gCukier: 8 g / 10 g / 13 gZwykła mąka: 180 g / 230 g / 300 gMąka pszenna pełnoziarnista: 340 g / 390 g / 435 gDrożdże suszone: 3 g / 3 g / 4 gPrzygotowanie:Włóż składniki do miski dokładnie w następującej kolejności: woda, olej słonecznikowy, sól, cukier, oba rodzaje mąki i drożdże.Wybierz program 3 ("chleb pełnoziarnisty" - około 3 godz. 45 min.), wagę i kolor, a następnie uruchom program.Ewentualnie zamiast drożdży suszonych można użyć 10 g świeżych.Użyj kwadratowego pojemnika