Przepis dołączony do automatu do pieczenia chleba firmy TefalSkładniki:750g / 1000g / 1200g:Woda: 265 ml / 320 ml / 430 mlOlej słonecznikowy: 8 ml / 10 ml / 10 mlSól: 9 g / 12 g / 15 gCukier: 8 g / 10 g / 10 gMleko suche w proszku: 10 g / 14 g / 18 gZwykła mąka: 235 g / 310 g / 385 gMąka żytnia: 110 g / 145 g / 170 gMocna mąka jasna: 110 g / 145 g / 170 gDrożdże suszone: 3 g / 4,5 g / 7,5 gPrzygotowanie:Włóż składniki do miski dokładnie w następującej kolejności: woda, olej słonecznikowy, sól, cukier, mleko w proszku, wszystkie rodzaje mąki i drożdże.Wybierz program 3 ("chleb pełnoziarnisty" - około 3 godz. 45 min.), wagę i kolor, a następnie uruchom program.Ja dodałem jeszcze troche ziaren dyni (35 g) i słonecznika (15 g).Użyj kwadratowego pojemnika