Tym razem postanowiłam zrobić awokado z paprykę. Szczerze? pyszniejsze. Troszkę zmodyfikowałam przepis i jak dla Mnie al dente. Czy ktoś z Was ma jakieś informacje czy można guacamole mrozić? Pytam z czystej ciekawości ;)Składniki:1 awokado1 zielona papryka1 duży ząbek czosnku3 jajka na twardo1 łyżka majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżka soku z limonki1 łyżeczka oliwy z oliweksólpieprzAwokado musi być bardzo dojrzałe czyt. bardzo miękkie. 3/4 awokado i papryki oraz pozostałe składniki z blenderować. Na koniec dodałam sól, pieprz do smaku i 1/4 części awokado rozdrobniłam widelcem a ¼ część papryki pokroić drobniutko. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje po 2h. Smacznego.