Wykonanie
Coraz bliżej święta, więc wracam z jadalnymi prezentami. Dziś propozycja dla miłośników
masła orzechowego, a także dla wegan. (Choć tak naprawdę, te
czekoladki posmakują wszystkim ;)). Przygotowuje się je bardzo szybko, nie wymagają specjalnych umiejętności. Jedyne czego potrzebujesz to
masło orzechowe dobrej jakości,
olej kokosowy nierafinowany oraz silikonowe foremki w dowolnym kształcie. I oczywiście troszkę
serca, które włożysz w przygotowanie tych
słodyczy.przepis na 8
czekoladek
MASA I130g
masła orzechowego30g
oleju kokosowego, nierafinowanego (powinien być płynny)2 łyżki
mioduMASA II2 łyżki prawdziwego
kakao lub karobu2 łyżki
miodu30g
oleju kokosowego, nierafinowanego (powinien być płynny)
Olej kokosowy podgrzej z
masłem orzechowym i m
iodem, tak aby składniki się po łączyły. Gotową masę przelej wypełniając 1/2 wysokości foremek na
czekoladki lub foremek na muffinki (muszą być silikonowe). Odstaw na 1h do zamrażalki. Następnie w drugim naczyniu rozpuść
miód z
olejem kokosowym i
kakao. Gotową masę wyłóż na sch łodzoną masę
orzechową. Ponownie wstaw do zamrażalnika na 1h. Gotowe
czekoladki przechowuj w lodówce.Smacznego :)

