Wykonanie
Cześć słoneczka. Jak tam wasze zdrówko i samopoczucie, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Dzisiaj mam dla was coś pysznego, coś co z pewnością zasmakuję wam i dzieciom. Pyszna, słodka pasta z dyni, coś obłędnego w smaku. Rewelacyjnie smakuję na kanapki, można ją dodać do placków czy posmarować nią naleśniki. Zrobicie ją w kilka chwil, wystarczy tylko piec
dynię i już. Koniecznie spróbujcie bo jest naprawdę pysznie.Składniki:- 300 g upieczonej dyni (ja miałam Hokkaido)- 3 łyżki
miodu- 3 łyżki
masła orzechowego- łyżka
oleju kokosowego- szczypta
soliUpieczoną
dynię przekładamy do garnka. Dodajemy
miód,
masło orzechowe,
olej kokosowy i szczyptę
soli. Wszystko razem podgrzewamy chwilkę, aż składniki się dobrze ze sobą połączą. Przekładamy pastę do miseczki lub słoika i przechowujemy w lodówce.Taka pasta smakuje świetnie na kanapkach, w naleśnikach, na plackach. Można nią przełożyć
herbatniki,
wafle lub dodać do ciasta.