Wykonanie
Przeglądając internet natknęłam się na bardzo prosta
sałatkę z zupek chińskich.Nie przekonana do takiego dania stwierdziłam, że jak już mam to wyrzucić( jeśli mi nie zasmakuje) to przynajmniej im mniej produktów tym mniej kasy straconej;)Ale
sałatka mi bardzo smakowała, oczywiście zrobiłam ja zgodnie z przepisem.Na
sałatkę dość długo się dość długo "aż wchłonie
soki z warzyw" ale jeśli zrobimy ją rano a podamy wieczorem to nie mamy się o co martwić ;)Mam zamiar wykonać jeszcze jedną
sałatkę z zupek chińskich z większą ilością produktów (tym razem przepis od Pauliny ) więc niedługo kolejny przepis na podobna
sałatkę :)
Składniki:2 zupki chińskie (jedna ostra, druga łagodna)duża
czerwona paprykapuszka
kukurydzy ( u mnie mała puszeczka)średni
ogóreksosłyżka
majonezułyżka
jogurtu naturalnegołyżka
musztardyPrzygotowanie:
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Makaron dobrze pokruszyć i wsypać do miski.Do
makaronu dodać warzywa,
przyprawy z zupek i odstawić na kilka godzin aż
makaron zmięknie.Przygotować sos.
Majonez,
jogurt i
musztardę dobrze wymieszać i dodać do sałatki.Smacznego ;)