Wykonanie
Kolejny przepis z Dekoracji ciast ;PBrownie - amerykańskie ciasto.. hmmm... Jak dla mnie najlepsze do
kawy ;)Dwa lata temu robiłam swoje pierwsze brownie, dla mojej mamy był to zakalec i nie do przyjęcia ciasto aby zanieść lekarzom do jedzenia...Tak więc zjadłam je z ciotką Emilką i Karolą na spółkę ;) nam bardzo smakowało ;PTym razem bardziej
czekoladowe brownie, jak dla mnie w przepisie jest za dużo
kakao, bo ciasto w smaku aż "bije" swoim smakiem...
Składniki:200g
gorzkiej czekolady250g
masła300g
brązowego cukru4 lekko ubite
jajka75g
mąki pszennej tortowej1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki
kakao ( proponuje łyżeczki)100g drobno posiekanych
orzechów pekan, włoskich lub laskowychPrzygotowanie:Rozgrzej piekarnik do temp 190st.C. Natłuść formę 23x23cm i wyłóż ja papierem.Połam
czekoladę i roztop w kąpieli
wodnej. Ostudź.Utrzyj
masło z
cukrem na gładką i kremową masę, dodaj
jajka i roztopiona
czekoladę.Przesiej
mąkę i
proszek do pieczenia,
kakao i posiekane
orzechy. Dokładnie wymieszaj.Piecz 25-30 minut lub do momentu, aż ciasto będzie sprężyste w dotykuZanim udekorujesz, włóż je na godzinę do lodówki.Mi najbardziej smakowało p całej nocy w lodówce jest wtedy zbite i wilgotne ;PSmacznego ;)