ßßß
Składniki:puszka masy makowej (tutaj uwaga, bo ilość masy zależy po pierwsze od upodobań, po drugie od tego jak sprawni jesteście w zwijaniu rulonu)kruche ciasto3 szkłanki mąki1 szklanka cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 margarynyaromat cytrynowy(opcjonalnie)3 jajkado dekoracjilukier i bakalie (opcjonalnie)Przygotowanie:Mąkę wysyp na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia. Wkrój margarynę.Jajka ubij z cukrem na białą masę i dodaj na stolnicę. Dodaj aromat.Zagnieć ciasto i podziel na dwie równe porcje. Ciasto owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.Ciasto rozwałkować na kwadrat, posmarować masą makową i zwinąć w rulon.Rulon warto owinąć w papier do pieczenia i umieścić w formie do pieczenia.Piec ok 30-45 minut w temp 180st C, lub do czasu zarumienienia się ciasta.Po upieczeniu ciasto wyjąć z piecyka do wystudzenia i pokryć lukrem i obsypać bakaliami.Smacznego :)