ßßß
Składniki:600g mąki3/4szkl. cukru + 4 łyżki2 jajka + 2 żółtka300g margaryny320ml mleka +3 łyżki3 łyżki miodu2 łyżeczki sody oczyszczonej1 opakowanie cukru wanilinowego200g posiekanych orzechów włoskich1 opakowanie budyniu śmietankowego (z cukrem)1 puszka gotowej masy krówkowejPrzygotowanieZ mąki, 3/4szkl. cukru, jajek, żółtek, 200g pokrojonej margaryny, 3 łyżek mleka, miodu, sody i cukru wanilinowego zagnieść gładkie ciastoCiasto podzielić na 3 części i wyłożyć do 3 blaszek o jednakowych wymiarach, resztę cukru i margaryny oraz orzechy włoskie zagotować , mieszając.Lekko przestudzoną masę orzechową równomiernie rozprowadzić na jednym z ciast e formie, placki piec kolejno po ok 15 min w temp 180st CZ reszty mleka i budyniu przygotować gęsty krem, a następnie ostudzić go, mieszając od czasu do czasu. Gdy ostygnie, budyń wyłożyć na placek.Krem budyniowy przykryć drugim ostudzonym plackiem. Następnie na jego wierzchu łyżką rozprowadzić gotową masę krówkową.Na masę krówkową wyłożyć placek z masą orzechową lekko dociskając do pozostałej części. Całość wstawić do lodówki aż stężeje.Smacznego:)